محبت؛ اکسیری اعجاب انگیز
نویسنده : Admin
محبت اکسیری است که کینه و دشمنی را در خود ذوب می کند، همانگونه که نمک در آب ذوب می شود. عصایی جادویی است که قلب‏های سخت و خصلت‏های سرکش و نافرمان را در تصرف خویش درآورده و آنها را به هر سو که می خواهد سوق می دهد.

 محبت دشمنی‏ها را تبدیل به دوستی می کند. از مسیر محبت است که راستی و برادری جای بغض و کینه را می گیرد و دو گروه از هم گسیخته و دشمن را چنان به یکدیگر نزدیک کرده و قلب‏های آنان را با هم نزدیک می گرداند که به منزله یک جسم قرار می گیرند به طوری که اگر یکی از اعضای آن با دردی مواجه شود سایر جسم نیز بی قرار می شود؛ «وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ*وَمَا يُلَقَّاهَا إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُوا وَمَا يُلَقَّاهَا إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ» [فصلت: 34-35]

(نیکی و بدی یکسان نیست. (هرگز بدی را با بدی، و زشتی را با زشتی پاسخ مگوی. بلکه بدی و زشتی دیگران را) با زیباترین طریقه و بهترین شیوه پاسخ بده. نتیجه این کار، آن خواهد شد که کسی که میان تو و میان او دشمنی بوده است، به ناگاه همچون دوست صمیمی گردد. به این خوی (و خلق عظیم) نمی رسند مگر کسانی که دارای صبر و استقامت باشند و بدان نمی رسند مگر کسانی که بهره بزرگی (از ایمان و تقوا و اخلاق ستوده) داشته باشند.)
اگر اوضاع و احوال جامعه اسلامی صدر اسلام را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم که جامعه صدر اسلام با نور محبت، برادری و صمیمیت می درخشید.
تاریخ امت اسلامی نمونه های واضح و مبرهنی از ثمرات محبت و برادری را در خود جای داده است؛ ثمراتی که مشابه آنها را کمتر می توان در تاریخ دیگر امت‏ها مشاهده کرد. از سوی دیگر وقتی به اوضاع کنونی مسلمانان جهان در زمینه های مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و... نگریسته و مشکلاتی که امت مسلمان با آنها دست و پنجه نرم می کند را ریشه یابی کنیم می بینیم که علت اصلی تمام این بحران‏ها به عدم توجه به اکسیر محبت و جایگاه و اهمیت آن در اسلام، و نیز ضرورت آن در جامعه بشری برمی گردد. لذا جوانان مسلمان باید "محبت" و "اخلاص" را اولین شعار خویش قرار داده و ترویج فرهنگ محبت و دوستی در بین انسان‏ها را سرلوحه فعالیت‏های خویش بگردانند تا اینکه فضای ظلمانی و تاریکی که مسلمانان عصر حاضر را فرا گرفته از بین برود.
محبت به منزله سنگ بنیادین بنای اسلام است که قرآن کریم به سوی آن دعوت داده، پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- به آن تشویق فرموده و مسلمانان صدر اسلام به آن عمل نموده اند.
اهمیت محبت و دوستی زمانی مضاعف می شود که جایگاه آن را از جنبۀ حکمت و مصلحت در دعوت إلی الله مورد بررسی قرار دهیم، زیرا فرد نمی تواند حامل دعوت اسلامی در بین انسان‏ها باشد و آنها را به سوی دین حق رهنمون شود، در حالی که قلبش طعم و حلاوت دوستی و محبت را نچشیده باشد.
باید توجه داشت که صرفاً زبان قانون و سخنان آمیخته با فلسفه و منطق نمی تواند قلب‏ها را شیفته و وجدان‏ها را قانع کند، بلکه این دو مورد افراد را به مبارزه طلبیده و نتیجه ای جز شکست یکی از طرفین به دنبال ندارد، و چه بسا باعث ایجاد نوعی کینه، خشم و حس انتقام‏جویی در وجود طرف مقابل شود. اما در مقابل، محبت چیزی است که مانند آهن ربا قلب‏ها را به سوی خود جذب نموده و جباران زمان را به زانو درمی آورد.
[تصور کنید؛]
اگر با اخلاقی تند و خشن، زبانی برنده همچون شمشیر و جملاتی تند و تیز همچون تیرهای سمی با فردی مباحثه کرده و هزاران دلیل برای اثبات ادعایت ذکر کنی و یا اینکه او را با سوالات و توضیحات مفصل در تنگنا قرار دهی، اگر چه وی توانایی پاسخ به سوالات و دلایل تو را نداشته باشد، اما این نوع برخورد نتیجه ای جز دوری از هدف و قلبی مملو از بغض و کینه برای وی در پی نخواهد داشت.
اما از زاویه ای دیگر، اگر فردی را در راه ملاقات کرده و بدون هیچ گونه مشاجره و درگیری لفظی با کمترین دلیل و برهان، ولی در کمال خوش‏رویی و با قلبی مملو از ایمان، دوستی و محبت یک جمله خیرخواهانه به او بگویی با این برخورد نیک و ابراز محبت، او را به سوی هدف نزدیک کرده و شیفته خود گردانیده ای، اگر چه ممکن است در آن لحظه سخنانت را قبول نکند اما بالاخره در آینده ای نزدیک به صداقت و حقانیت آن یک جمله ایمان خواهد آورد، زیرا محبت دانه ای است که- إن شاءالله- روزی میوه خواهد داد.
اما متأسفانه جوامع بشری در قرن حاضر، اعم از جوامع شرقی و غربی، نسبت به اکسیر اعجاب انگیز محبتِ خالص بیگانه بوده و به ارزش و اهمیت آن پی نبرده است؛ آنها چیز بی ارزش و حقیر را با متاعی با ارزش و خوب معاوضه کرده اند. جوامع بشری امروزی از عینک مادی و ظاهری به محبت نگریسته و "محبت مادی" را بهترین، پاک‏ترین و والاترین نوع محبت می دانند.
اما اگر ما مسلمانان پرچم محبت را از نو بلند کرده و این دعوت مقدس را از طریق این محبت به انسانیت منتقل نماییم بزرگترین نیکی را در حق بشریت نموده ایم و انسانیتی که در سخت‏ترین لحظات و در شُرُف فروپاشی و مرگ قرار دارد را نجات داده ایم.
زندگی‏های امروزی به زندگی‏های ماشینی و بی احساسی تبدیل شده اند که مانند سنگ آسیاب در حال چرخش است. انسان قرن حاضر نیز به این نوع زندگی خشنود بوده و تمام فکر و ذکرش در جمع آوری مال خلاصه می شود.
خلاصه اینکه اوضاع زندگی کنونی فردی و اجتماعی غرب به جهنمی غیرقابل تحمل تبدیل شده است. این جهنم سوزان بی صبرانه مشتاق قطره ای از محبت است، همان طور که یک زمین خشک و تشنه منتظر قطره ای آب است.
پس ای امت مسلمان که خداوند متعال شما را به اکسیر اعجاب انگیز محبت مجهز نموده و مورد عنایت قرار داده است، در انتقال دین از طریق این اکسیر به دیگران از هیچ کوششی دریغ نورزید.

نویسنده: علامه محمد حسنی الندوی- رحمه الله-
ترجمه: عبدالرحیم مرجانی

لینک ثابت
بازدید : 61
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

اجرای عدالت ضامن پیروزی و استحکام نظام است
نویسنده : Admin
مولانا عبدالحمید با بیان اینکه «آنچه از دولت جدید انتظار می رود اعتدال گرایی و اجرای قانون و برداشتن فضای امنیتی است.» "اجرای عدالت" را ضامن پیروزی و استحکام نظام دانست.

 امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخشی از خطبه های نماز جمعه با اشاره به انعکاس بین المللی راهپیمایی اعتراضی 700 کیلومتری معترضان بلوچ در پاکستان گفت: راهپیمایی معترضان بلوچ از کویته تا کراچی انعکاس وسیع بین المللی داشته است و کسانی اقدام به این راهپیمایی اعتراضی کرده اند که عزیزانشان را از دست داده اند یا از وضعیت آنان بی خبر هستند. بیشتر این افراد از فعالان سیاسی در پاکستان بودند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: افراد زیادی از شهرهای مختلف از دانشجویان و جوانان گرفته تا زن و مرد و کوچک و بزرگ به این راهپیمایی پیوستند و این راهپیمایی بسیار مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
مولانا عبدالحمید گفت: راهپیمایان 700 کیلومتر را با پای پیاده پیمودند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان پاکستان و جهانیان برسانند. معترضان دستگاههای امنیتی پاکستان را به ربودن فرزندانشان متهم می کنند و ربودن این افراد به منازعات داخلی این کشور مربوط می شود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: مقامات پاکستان باید به خواسته این معترضان و به خواسته مردم پاکستان توجه کنند و به آن پاسخ معقولی بدهند. حکومت پاکستان باید صدای مردم بلوچستان و دیگر اقوام و مردم پاکستان را بشنود. مقامات قضایی باید درباره جنازه های یافته شده در بیابان‏ها و افراد مفقودالاثر و ربوده شده در طول ماهها و سال‏های گذشته تحقیق و به آن رسیدگی کنند.
رئیس شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: راهپیمایان انسان‏های دردمندی هستند که 700 کیلومتر را با پای پیاده برای رساندن صدایشان به مقامات پاکستان طی کرده اند و مقامات سیاسی و قضایی باید به خواسته برادران بلوچ ما رسیدگی کرده و پاسخی قانع کننده و مستدل به آنان بدهند.

توافق هسته ای به نفع ملت ایران تمام شد
مولانا عبدالحمید در ادامه توافق هسته ای ایران و غرب را یک خوش خبری برای ملت ایران دانست و گفت: این توافق به نفع ملت ایران تمام شد و همان‏گونه که رئیس محترم جمهور گفته بود هر توافقی که به دست می آید به نفع همه است زیرا اختلاف و منازعه به زیان همه خواهد بود. این توافق بیشتر به نفع کشور ما است زیرا همه قدرت‏ها بر حق هسته ای صلح آمیز ایران تاکید کردند. ملت ایران از ابتدا هم به دنبال سلاح هسته ای نبود و اهداف ما از آغاز صلح آمیز بود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان اسرائیل را تنها بازنده این توافق دانست و گفت: اسرائیلی‏ها بسیار ناراحتند زیرا می خواستند به بهانه پرونده هسته ای ایران جنگی را بر ملت ایران تحمیل کنند. اسرائیل به دنبال این است که ملت ایران حتی حق انرژی هسته ای صلح آمیز هم نداشته باشد. آنان می خواستند که یا از به رسمیت شناخته شدن همه حقوق هسته ای ما جلوگیری شود و یا جنگی را علیه ایران تحریک کنند. ناراحتی اسرائیل نشان می دهد که این توافق به نفع ایران بوده است. اگر اسرائیل و افراطیون در غرب از این موضوع خوشحال می شدند آن موقع ما باید در موفقیت این توافق شک می کردیم.

انتصاب استاندار جدید در راستای اهداف دولت جدید و اجرای عدالت و قانون صورت گرفته است
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان خود به انتصاب استاندار جدید استان اشاره کرد و  گفت: انتصاب استاندار جدید استان آقای علی اوسط هاشمی و مدیرکل جدید اطلاعات و حضور وزرای کشور و اطلاعات در راستای اهداف دولت جدید و اجرای عدالت و قانون صورت گرفته است. رئیس جمهور در زمان انتخابات وعده داده بود که قانون را چه به نفع هر کسی باشد و چه به ضرر هر کس اجرا خواهد کرد. و این همان خواسته ملت است که هیچ کس از قانون نگریزد و همه به قانون پایبند باشند. آنچه از دولت جدید انتظار می رود اعتدال گرایی و اجرای قانون و برداشتن فضای امنیتی است و قفل همه مشکلات باید با کلید تدبیر باز شود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: استانداری که وزیر کشور وی را انسانی توانمند معرفی کرده است، انسان هوشمندی است و بینش بسیار خوبی نسبت به مسایل دارد و ما برای وی در اجرای قانون و عدالت و تحقق وعده های رئیس جمهور و اهداف نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب آرزوی موفقیت می کنیم. و امیدواریم کرامت و حرمت مردم بیش از گذشته حفظ شود.
مولانا عبدالحمید اظهار داشت: اخوت و برادری با اجرای قانون و عدالت بهتر تحکیم خواهد شد و امنیت نیز در استان پایدار خواهد بود. عدالت ضامن پیروزی و استحکام نظام و منطقه است.

منبع: سني آنلاين

لینک ثابت
بازدید : 38
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

گزارش نشست سراسری مدیران مدارس اهل سنت سیستان و بلوچستان در چابهار
نویسنده : Admin
20131124_130433نخستین جلسه‌ی مدیران و مسؤولان مدارس وابسته به شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی ۱۴۳۴/۳۵ روز یکشنبه بیستم محرم (سوم آذر ۱۳۹۲) در محل جامعة الحرمین شریفین چابهار برگزار گردید.

این نشست که ریاست آن را شیخ الحدیث مولانا محمد یوسف حسین پور بر عهده داشت، رأس ساعت ۹ صبح با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز گردید. سپس شیخ الحدیث مولانا عبدالرحمن ملازهی به میهمانان خوشامد گفت و اظهار امیدواری نمود که این جلسه در اخذ تصمیم‌ها در راستای جهش علمی طلاب موفقیت آمیز باشد.

مولانا محمد دهقان عضو کمیسیون بازرسی مدارس، به قرائت گزارش بازرسی به عمل آمده از مدارس پرداخت و در این باره به نکات ضعف و قوت برخی مدارس اشاره نمود.

بعد از قرائت گزارش بازرسی، شیخ الحدیث مولانا حسین پور به بیان سخنانی چند پرداخت. ایشان ابتدا یادآور شد که مدت بیش از چهل سال است که شورای هماهنگی مدارس اهل سنت استان تشکیل شده است و به فضل خداوند و با مدیریت صحیح شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید و همکاری مدیران مدارس پیشرفت‌هایی داشته گر چه هنوز به حد ایده‌ آل نرسیده است؛ اما امیدواریم که خداوند متعال به خاطر اهدافی که این شورا تشکیل شده است، ما و شما را موفق بگرداند.

ایشان خاطر نشان نمود که هدف از تشکیل شورا، جدیت و فعالیت و ایجاد فضای رقابت بین مدرسین و مدیران و سپس بین طلاب است تا طبق حدیث «لَا حَسَدَ إِلَّا فِی اثْنَتَیْنِ …» با هم حسادتی (رشک بردن) داشته باشند و در پیشرفت تعلیم و تعلم از هم‌دیگر سبقت بگیرند و نیز در اخلاص تقوا و دیگر اعمال تقویتی نیز ترقی نمایند که تا حدودی این اهداف برآورده شده است؛ اما اگر مسؤولین توجه و جدیت بیشتری نشان بدهند و خوف و خشیت الهی را در نظر داشته باشند، الله تعالى این اهداف را به صورت کامل برآورده می‌کند.

مؤسس و دبیر کل شورای هماهنگی مدارس اهل سنت استان خطاب به مدیران مدارس گفت: خواهشم از مدیران مدارس این است که به خاطر رضای الله و خدمت به اسلام و علم دین، کارهای شخصی خود را کمتر کرده و توجه خود را بیشتر به مدارس مصروف کنند. چرا که این عزت و احترامی که علما در میان مردم دارند، به خاطر این است که خادم دین و اسلام قرار گرفته‌اند و اگر در این خدمت ضعفی بیاید، خدای ناکرده الله تعالی ناراض می‌شود و این اسم و رسم‌ها از بین می‌روند. لذا تذکر بنده به برخی از این مدیران این است که گذشته و مافات را فراموش کنند و برای پیشرفت مدارس خود وقت بیشتری بگذارند و بر مدرسین و طلاب کنترل بیشتری داشته باشند تا از بدنامی دنیا و آخرت نجات پیدا کنند.

مدیریت عین العلوم گشت که تازه از سفر حج برگشته بود، فرمود: بیشترین دعای بنده در مطاف این بود که خداوند به مدارس بلوچستان پیشرفت عطا نماید و آن‌ها را از تسلط اهل بدعت دور نگه دارد چرا که اهل بدعت نمی‌خواهند تا شما پیشرفت و اتحاد و انسجام داشته باشید. الله تعالى این اتحاد ما و شما را مستدارم دارد.

سپس شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید مدیر مسؤول این شورا، خطاب به حاضرین در جلسه گفت: باید ما و شما شکر پروردگار را به جا بیاوریم که نعمت بسیار بزرگ اتحاد و وحدت را به ما و شما داده است. وی افزود: شیاطین جنی و انسی همواره در تلاش بوده‌اند که این اتحاد را بشکنند؛ گر چه برخی مدارس به نام شورا متحداند و برخی دیگر به این شورا ملحق نشده‌اند، ولی الحمد لله تمام مدارس و مکاتب بلوچستان در این اتحاد شریک‌اند. اختلاف آتشی است که هر چیزی را می‌سوزاند و حتی تقوا را هم از بین می‌برد. پیامبر صلى الله علیه وسلم از آن به عنوان “حالقة” (تراشنده و از بین برنده) تعبیر نمودند.

مولانا عبدالحمید خاطرنشان نمود: دومین نعمتی که باید سپاسگزار خداوند باشیم این است که مدارس استقلال خود را حفظ نمودند و آمادگی نشان ندادند که وابستگی را بپذیرند.

امام جمعه‌ی اهل سنت زاهدان در بخشی دیگر از سخنانش گفت: شما دوستان در انتخابات گذشته بسیار هوشمندانه عمل کردید که به سبب آن در انتخاب رییس جمهور درصد مشارکت مردم استان از دیگر کشور بالاتر رفت و رییس جمهور محترم جناب آقای روحانی معتقد است که امور مذاهب باید به خودشان واگذار شود و آزادی مذهبیشان حفظ گردد. وقتی که قانون به ما آزادی داده است، ما در این باره سلیقه‌ی هیچ کسی را نمی‌پذیریم و نباید در مسائل مذهبی سهل انگاری داشته باشیم. دیگر وقت آن رسیده است که از نیروهای بومی استفاده شود.

وی خاطر نشان کرد: مردم ما اختلاف را نمی‌پذیرند و می‌دانند که علما خیرخواه آن‌ها هستند و خود مسیرشان را می‌دانند به همین خاطر با علما، نخبگان و معتمدان خود همیشه همراه هستند.

مولانا عبدالحمید گفت: ما باید نسبت به اعمال شخصی مان توجه بیشتری داشته باشیم و بر اتباع شریعت و سنت حساس باشیم؛ این برای ما بسیار مهم و حیاتی است. همان‌گونه که مقام علما بسیار بالاست، مسؤولیتشان نیز سنگین است. فضایلی که برای علما ذکر شده است، مختص به عاملین است. لذا پیشنهاد بنده است که علما در منازل خود ننشینند؛ باید همیشه در مدرسه باشند و ملاقات‌های مردمی، حل و فصل اختلاف و… همه باید در مدرسه انجام بگیرد.

مدیریت دارالعلوم زاهدان در آخر فرمود: بزرگترین نگرانی ما درگیری‌های مرزی است که باید بیش از پیش تلاش گردد که در این زمینه امنیت به استان برگردد و هر کس در این باره نفوذی دارد باید در فکر چاره باشد، چون بسیاری سعی دارند تا بر طبل نا امنی در استان بکوبند و آن را نا امن جلوه دهند.

بعد از سخنان مولانا عبدالحمید، نسبت به برخی امور پیشنهادی بحث و بررسی به عمل آمد و کمیته‌ای متشکل از سران شورا جهت بررسی نکات ضعف مدارس تشکیل گردید و نیز کمیته‌ای جهت بررسی کتاب‌های ادبیات فارسی نیز تشکیل شد.

در آخر، مولانا عبدالغنی بدری به آمار مدارس ملحق به شورا اشاره کرد که جمع کل طلاب این شورا در سال تحصیلی گذشته ۴۵۱۵ نفر بوده است و این مدارس به سه گروه درجه بندی شده‌اند:

(۱) مدارس بالای صد نفر

(۲) مدارس سی تا صد نفر

(۳) مدارس کمتر از سی نفر

که از این میان مدارس برتر به شرح ذیل می‌باشند:

از میان مدارس بالای صد نفر: دارالعلوم زاهدان، تعلیم القرآن شورشادی و عین العلوم گشت به ترتیب دارای مقام‌های اول تا سوم می‌باشند.

در میان مدارس سی تا صد نفر: احیاء العلوم جرینگ، مدرسه علمیه نوبندیان و مدرسه‌ی توحید میرجاوه به ترتیب در مکان‌های اول تا سوم قرار دارند.

و در میان مدارس کمتر از سی نفر: بدرالعلوم نوک آباد، مظهر العلوم سپیدآبه و صدیقیه ایرانشهر به ترتیب اوّل تا سوم می‌باشند.

پایان بخش این مراسم دعاهای حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید بود.

لینک ثابت
بازدید : 41
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

مقامات پاکستان به خواسته معترضان پاسخی قانع کننده بدهند
نویسنده : Admin
molana_eidمولانا عبدالحمید با اشاره به انعکاس بین المللی راهپیمایی اعتراضی ۷۰۰ کیلومتری معترضان بلوچ در پاکستان، از مقامات پاکستان خواست تا به خواسته های معترضان پاسخی قانع کننده بدهند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه های روز جمعه ۸ آذر ۱۳۹۲ با اشاره به انعکاس بین المللی راهپیمایی ۷۰۰ کیلومتری معترضان بلوچ در پاکستان گفت: راهپیمایی معترضان بلوچ از کویته تا کراچی انعکاس وسیع بین المللی داشته است و کسانی اقدام به این راهپیمایی اعتراضی کرده اند که عزیزانشان را از دست داده اند یا از وضعیت آنان بی خبر هستند. بیشتر این افراد از فعالان سیاسی در پاکستان بودند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: افراد زیادی از شهرهای مختلف از دانشجویان و جوانان گرفته تا زن و مرد و کوچک و بزرگ به این راهپیمایی پیوستند و این راهپیمایی بسیار مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
مولانا عبدالحمید گفت: راهپیمایان ۷۰۰ کیلومتر را با پای پیاده پیمودند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان پاکستان و جهانیان برسانند. معترضان دستگاههای امنیتی پاکستان را به ربودن فرزندانشان متهم می کنند و ربودن این افراد به منازعات داخلی این کشور مربوط می شود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: مقامات پاکستان باید به خواسته این معترضان و به خواسته مردم پاکستان توجه کنند و به آن پاسخ معقولی بدهند. حکومت پاکستان باید صدای مردم بلوچستان و دیگر اقوام و مردم پاکستان را بشنود. مقامات قضایی باید درباره جنازه های یافته شده در بیابان‏ها و افراد مفقودالاثر و ربوده شده در طول ماهها و سال‏های گذشته تحقیق و به آن رسیدگی کنند.
رئیس شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: راهپیمایان انسان‏های دردمندی هستند که ۷۰۰ کیلومتر را با پای پیاده برای رساندن صدایشان به مقامات پاکستان طی کرده اند و مقامات سیاسی و قضایی باید به خواسته برادران بلوچ ما رسیدگی کرده و پاسخی قانع کننده و مستدل به آنان بدهند.

توافق هسته ای به نفع ملت ایران تمام شد
مولانا عبدالحمید در ادامه توافق هسته ای ایران و غرب را یک خوش خبری برای ملت ایران دانست و گفت: این توافق به نفع ملت ایران تمام شد و همان‏گونه که رئیس محترم جمهور گفته بود هر توافقی که به دست می آید به نفع همه است زیرا اختلاف و منازعه به زیان همه خواهد بود. این توافق بیشتر به نفع کشور ما است زیرا همه قدرت‏ها بر حق هسته ای صلح آمیز ایران تاکید کردند. ملت ایران از ابتدا هم به دنبال سلاح هسته ای نبود و اهداف ما از آغاز صلح آمیز بود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان اسرائیل را تنها بازنده این توافق دانست و گفت: اسرائیلی‏ها بسیار ناراحتند زیرا می خواستند به بهانه پرونده هسته ای ایران جنگی را بر ملت ایران تحمیل کنند. اسرائیل به دنبال این است که ملت ایران حتی حق انرژی هسته ای صلح آمیز هم نداشته باشد. آنان می خواستند که یا از به رسمیت شناخته شدن همه حقوق هسته ای ما جلوگیری شود و یا جنگی را علیه ایران تحریک کنند. ناراحتی اسرائیل نشان می دهد که این توافق به نفع ایران بوده است. اگر اسرائیل و افراطیون در غرب از این موضوع خوشحال می شدند آن موقع ما باید در موفقیت این توافق شک می کردیم.

انتصاب استاندار جدید در راستای اهداف دولت جدید و اجرای عدالت و قانون صورت گرفته است
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان خود به انتصاب استاندار جدید استان اشاره کرد و  گفت: انتصاب استاندار جدید استان آقای علی اوسط هاشمی و مدیرکل جدید اطلاعات و حضور وزرای کشور و اطلاعات در راستای اهداف دولت جدید و اجرای عدالت و قانون صورت گرفته است. رئیس جمهور در زمان انتخابات وعده داده بود که قانون را چه به نفع هر کسی باشد و چه به ضرر هر کس اجرا خواهد کرد. و این همان خواسته ملت است که هیچ کس از قانون نگریزد و همه به قانون پایبند باشند. آنچه از دولت جدید انتظار می رود اعتدال گرایی و اجرای قانون و برداشتن فضای امنیتی است و قفل همه مشکلات باید با کلید تدبیر باز شود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: استانداری که وزیر کشور وی را انسانی توانمند معرفی کرده است، انسان هوشمندی است و بینش بسیار خوبی نسبت به مسایل دارد و ما برای وی در اجرای قانون و عدالت و تحقق وعده های رئیس جمهور و اهداف نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب آرزوی موفقیت می کنیم. و امیدواریم کرامت و حرمت مردم بیش از گذشته حفظ شود.
مولانا عبدالحمید اظهار داشت: اخوت و برادری با اجرای قانون و عدالت بهتر تحکیم خواهد شد و امنیت نیز در استان پایدار خواهد بود. عدالت ضامن پیروزی و استحکام نظام و منطقه است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید

لینک ثابت
بازدید : 37
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

پاسداشت تقویم هجری ‌قمری؛ چرا و چگونه؟
نویسنده : Admin
hejri-qamariامروزه بیش از چهل تقویم در جهان رایج و برخی از آنها بیش از بقیه مشهوراند. بیشتر این تقویم‌ها شمسی و برخی هم قمری هستند. بر اساس روایت‌های تاریخی، مصری‌ها از نخستین ملت‌هایی بودند که حساب شمسی را بنیاد تقویم خود قرار دادند. در تقویم‌های شمسی فصل‌های چهارگانه سال مدنظر قرار گرفته‌ اند و هر شبانه ‌روز ۲۴ ساعت است که از نیمه‌ شب آغاز و تا ۲۴ ساعت بعد در نیمه‌ شب پایان می‌ یابد. اما در تقویم‌های قمری با غروب آفتاب یک شبانه ‌روز تمام می‌ شود و شبانه ‌روز جدید آغاز می ‌گردد. تقویم اسلامی مشهور به تقویم هجری قمری بخشی جدایی ناپذیر از هویت جوامع مسلمان و آحاد مسلمانان در گوشه‌ و کنار جهان است. انتساب این تقویم به هجرت پیامبرگرامی اسلام صلى الله علیه وسلم و سایر مهاجرین به مدینه ‌منوره است؛ هجرتی که یک نقطه‌ عطف بزرگ و سرنوشت‌ ساز در تاریخ اسلام به ‌شمار می ‌آید.

اگرچه عموم مسلمانان از مناسبت‌های مهمی مثل رمضان و عیدین به شیوه ‌های مختلفی مطلع می‌ شوند، اما بسیاری از آنها نمی ‌دانند آغاز سال هجری قمری با ماه محرم ‌الحرام است. متاسفانه به ‌دلیل غفلت مسلمانان و کوتاهی بیشتر رهبران سیاسی‌ و اندیشمندان دینی، اقشار مختلف مسلمان یا اسامی همه ماه‌های قمری را به ‌خوبی نمی ‌دانند یا از ترتیب دقیق آنها خبر ندارند.

چرا تاریخ قمری مهم است؟
براي خواندن متن كامل به ادامه مطلب مراجعه كنيد


ادامه مطلب
بازدید : 42
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

خواهرم! بخوان و بیندیش
نویسنده : Admin
roseخواهرم بخوان، بخوان قرآن کریم را، تا کرامتش را دریابی. تأمل کن قرآن عظیم را، تا عظمتش بر تو محرز گردد. دقت کن قرآن مبین را، تا به روشن گریش دست یابی.

اندیشه کن قرآن مجید را، تا به مجد و بزرگواریش پی ببری. تدبر کن قرآن حکیم را، تا به حکمتش معترف گردی. بدان که هجرت از قرآن، شرم‌ساری و سرافکندگی روز حساب و شکوه‌ی رسول اکرم صلى الله علیه وسلم را در پی خواهد داشت. «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً» (فرقان/۳۰)؛ و پیغمبر عرض می‌کند، پروردگارا! قوم من این قرآن را رها و از آن دوری کرده‌اند.‏

فراموش نکن که کوردلان، در طول تاریخ، مجروح ساختن افکار و قلوب مؤمنان را، همواره در رأس برنامه‌هایشان به اجرا گذاشته‌اند. خود را با فهم قرآنی مسلّح کن، تأثیر کج فهمیشان را، با آیات مبین قرآن پاسخگو باش.

بر مادرمان عایشه‌ی صدیقه ـ سلام الله علیها ـ [نیز] تیر تهمت و افترا انداخته و به بدنامیش همت گماشته‌اند. چون خط بطلان بر سلامت اخلاقی خانواده‌ی رحمة للعالمین صلى الله علیه وسلم ، مجوز حرمت‌شکنی رسول، آل و اصحاب و مؤمنان را، نیز تضمین خواهد کرد. کما این که در زمان حیاتِ آن مبارک رسول صلى الله علیه وسلم  نیز، با همین هدف، نقشه‌ی شوم تهمت را در اذهان متعفن خویش، طرح‌ریزی نموده و عملی ساختند. غافل از این که: «النَّبِیُّ أَوْلَىٰ بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنفُسِهِمْ وَأَزْوَاجُهُ أُمَّهَاتُهُمْ» (احزاب/۶)؛ پیغمبر از خود مؤمنان نسبت بدانان اولویّت بیشتری دارد و همسران پیغمبر، مادران مؤمنان محسوبند.

قول رب جلیل است که تکریم پیامبر صلى الله علیه وسلم و خانواده ایشان را بر هر مسلمانی واجب می‌داند.

نزول آیاتی از سوره‌ی مبارکه‌ی نور (۱۱ الی ۲۵) با اعلام برائت أم‌ المؤمنین (عایشه) از آن تهمت و افترا، بر کارنامه‌ی خبیثشان، مهر لعنت نهاد. «إِنَّ الَّذِینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ لُعِنُوا فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ» (نور/۲۳)؛ ‏ کسانی که زنان پاکدامن بی‌خبر (از هرگونه آلودگی و) ایماندار را به زنا متّهم می‌سازند، در دنیا و آخرت از رحمت خدا دور و عذاب عظیمی‌ دارند.

می‌دانم که ملولی و اندوهگینت کرده‌اند. جراحت قلب را با مرهم صبر، تسکین ده و به یاد داشته باش که «وَبَشِّرِ الصَّابِرِیْنَ» وعده‌ی خداست و «لَا یُخلِفُ اللهُ الـْمیعاد».

«وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ‏» (بقره/۱۵۵)؛‏ و قطعاً شما را با برخی از (امور همچون) ترس و گرسنگی و زیان مالی و جانی و کمبود میوه‌ها، آزمایش می‌کنیم، و مژده بده به بردباران. ‏

خواهرم! حجاب تو سلاح توست. سلاحت را زمین مگذار که بر زمینت می‌زنند. خود را با آن مجهز ساز و به تجهیز خواهرانت بپرداز. بدان که امر به معروف و نهی از منکر هدیه‌ی مؤمنان به خداست. سخاوتمند باش و به خواهرانت هدیه بخش.

عمر کوتاه گل، از بی‌حجابی است /*/ کـس نچـیـنـد غنچـه‌ی پوشـیده را

به کوته‌نظران و سیاه‌دلان، اجازه‌ی ورود به حریم تفکر و تعقل را مده؛ چرا که دینت را، محرومیت تو از حق، تلقی نموده و با ترفند عنوان‌هایی چون تمدن، تجدد، آزادی و مساوات، لباس ننگین بی‌بند و باری و بی‌آبرویی را بر قامتت خواهند دوخت تا خود، به ارضای امیال نفسانی دست یابند. به آنان بفهمان که: اگر بی‌حجابی تمدن است، پس حیوانات از ما متمدن‌ترند!.

به خود نهیب زن و مانع دست‌آویز قرارگرفتن خود در رسیدن نامبارک مردان به امیال نفسانی‌شان باش، تلاش کن رهرو راه زنانی گردی که پروردگار جهان، آنان را شاهد و نمونه‌ی مؤمنین واقعی مثل آورده است (مریم عمران، امرأةُ فرعون، همسران پیامبر).

متوجه باش که جاهلیت تجدید حیات یافته و در جهت هتک حرمت زنان و دختران، بسیار کارآمدتر و مؤثرتر عمل می‌کند. امروزه به جای زنده به گور کردن و سلب حیات دنیوی از زنان، عقل و تدبیرشان را به یغما برده و قلب سلیم آنان را مدفون نموده و حیات دنیوی و اخروی‌شان را به آتش می‌کشند.

با زبان حال، آشکار ساز که لایق خطاب «یَا أَیُّهَا الَّذِیْنَ ءَامَنُوا» گشته‌ای و برنامه‌ی درست زیستن را از سرچشمه‌ی علم و حکمت خداوندی دریافت نموده‌ای؛ خدایی که: هم قصه‌ی نانموده داند، هم نامه نانوشته خواند.

آفریدگاری که برنامه‌ای دقیق و منسجم متناسب با شرایط جسمی و روحی انسان بنا نهاده و سعادت دنیوی و اخروی وی، در گرو عمل به آنهاست.

مفتخر باش که در قافله‌ی حق، عضویت یافته‌ای. به راهت ادامه ده که پایانش با دیدار محبوبان خدا، مختوم است؛ «وَمَن یُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَیْهِم مِّنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولَئِکَ رَفِیقاً‏» (نساء/۶۹)؛ کسی که از خدا و پیغمبر اطاعت کند، او همنشین کسانی خواهد بود که خداوند بدیشان نعمت داده است از پیغمبران و راستروان و شهیدان و شایستگان، و آنان چه اندازه دوستان خوبی هستند! ‏

کلام مسرت بخش نبی اکرم(ص) را آویزه‌ی گوش جان بسپار که: «بَدَأ الْأِسلامُ غَریباً و سَیَعوُدُ غَریباً کَما بَدأ، فَطوُبی لِلْغُرباء».

تلاش به خرج ده و کوشش نما، تا خود را در کاروان غریبان جای دهی که طوبیٰ محصول فعالیت آنهاست؛
«الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ» (رعد/۲۹)؛ آن کسانی که ایمان می‌آورند و کارهای شایسته می‌کنند، خوشا به حال ایشان، و چه جایگاه زیبائی دارند! ‏

هوشیار باش که اندکی غفلت، انحراف از مسیر مستقیم الهی را ممکن می‌سازد. در هر لحظه به خدای خویش توکل کن و خود را پناهنده‌ی دائمی وی ساز. بدان که پناه بردن از شر موجودات مختار به خدای عزیز و حکیم، تأکید رب العالمین است: «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ… مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ، الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ، ‏ مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ» (ناس/ ۱-۶)؛ بگو: پناه می‌برم به پروردگار مردمان… از شر وسوسه‌گری که واپس می‌رود، وسوسه‌گری است که در سینه‌های مردمان به وسوسه می‌پردازد، از جنّیها و انسان‌ها.

اگر با این خواهرت هم‌عقیده و هم‌صدایی، پس بمان و بگو، بیدارباش و بیدارساز زنان فریب خورده‌ی راه گم کرده‌ی دل به دنیا بسته را تا حیات جاوید قیامت را به زندگانی محدود و گذرای دنیا نفروشند و با پوشیدن لباس عفت و تقوا، تیرهای زهرآگین دشمنان دین و بشریت را بی‌ اثر سازند و از رسوایی و فضاحت قیامت نیز در امان باشند ـ إن شاء الله ـ.

به آنان بسپار که به پاس زحمات و دلسوزیهای مبارک رسول امین صلى الله علیه وسلم، سلام و درود شبانه‌روزی خود را، نثار روح آن بزرگ مرد تاریخ نمایند. چرا که: «إِنَّ اللهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَىٰ النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیماً» (احزاب/۵۶)؛ خداوند و فرشتگانش بر پیغمبر درود می‌فرستند، ای مؤمنان! شما هم بر او درود بفرستید و چنان که باید سلام بگوئید (تسلیم فرمان و اوامر پیغمبر گشتن است).

منبع:سنت آنلاين

لینک ثابت
بازدید : 46
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

نـور و ظلمت
نویسنده : Admin
imagesCA10XPVKدر میان سوره‌ی نور، سخن از نور به میان آمده است که اصل هر خوبی و صلاح هر چیزی است. نور از فرمان‌برداری از اوامر الٰهی و دوری گزیدن از منهیاتش و صبر بر آن که روشنی است، سرچشمه می‌گیرد؛ زیرا که خداوند برای حفاظت کننده‌ی حدود به خاطر خشیت الٰهی نوری قرار می دهد؛ چنان‌که می‌فرماید: «اتَّقُوا اللهَ وَآمِنُوا بِرَسُولِهِ یُؤْتِکُمْ کِفْلَیْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَیَجْعَلْ لَکُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ وَیَغْفِرْ لَکُمْ»؛  ای کسانی که ایمان آورده‌اید، از خدا بترسید و به پیغمبر او ایمان بیاورید تا خداوند دو پاداش از رحمت خود را به شما دهد و نیز برای شما نوری را پدیدار گرداند که در پرتو آن حرکت کنید و شما را ببخشاید.

ضد نور، تاریکی است و به همین خاطر الله تعالى ذکر نور و اعمال مؤمنین را بعد از ذکر اعمال کفار و اهل بدعت و گمراهی ذکر می‌نماید؛ الله تعالى می‌فرماید: «وَالَّذِیْنَ کَفَرُوْا أَعْمَالُهُمْ کَسَرَابٍ بِقِیْعَةٍ»، یا این‌که می‌فرماید: «ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوقَ بَعْضٍ إِذَا أَخْرَجَ یَدَهُ لَمْ یَکَدْ یَرَاهَا وَمَنْ لَمْ یَجْعَلِ اللهُ لَهُ نُوْرٌ فَمَا لَهُ مِنْ نُورٍ»؛ اعمال کافران به سرابی در بیابان بی آب و علفی می‌ماند و… تاریکی‌ها یکی بر فراز دیگری جای گرفته که هرگاه دست خود را به در آورد، ممکن نیست که آن را ببیند و کسی که خدا نوری بهره‌ی او نکرده باشد، او نوری ندارد.

این چنین است که ظلم تاریکی‌های روز قیامت را در بر دارد و ظلم بنده سبر نفبس خویش نیز ظلمی است؛ زیرا که گناه در قلب تاریکی پدید آورده و در چهره، سیاهی و در بدن، سستی و در رزق، کاستی و در قلوب خلق، نفرت پدید می‌آورد؛ همان‌طور که از ابن عباس رضی الله عنهما روایت شده است و الله تعالى آن را با مثال زدن اعمال مؤمنان به نور و مثال زدن اعمال کفار به ظلمت واضح می‌نماید.

ایمان اسم جامعی است برای هر آن‌چه الله تعالى آن را دوست می‌دارد و از آن راضی می‌شود و کفر نیز در بردارنده‌ی هر آن چیزی است که الله تعالى آن را ناپسند می‌داند و از آن نهی فرموده است؛ اگر چه بنده زمانی که اصل ایمان را داشته باشد و برخی از فروع کفر از گناهان نیز همراهش باشند، کافر گفته نمی‌شود چنان‌که اگر شخصی اصل کفر را داشته باشد و برخی از فروع ایمان را انجام دهد، مؤمن گفته نخواهد شد.

از ابوهریره رضی الله عنه روایت شده است که پیامبر صلى الله علیه وسلم فرمودند: «إِنَّ العَبْدَ إِذَا أَذْنَبَ نُکِتَتْ فِی قَلْبِهِ نُکْتَة سَودَاء فَإِنْ تَابَ وَنَزَعَ وَاسْتَغْفَرَ صَقُلَ قَلْبُهُ وَإِنْ زَادَ زِیْدَ فِیْهَا، حَتَى یَعْلُو قَلْبَهُ، فَذٰلِکَ الرَّانُ الَّذِی ذَکَرَهُ اللهُ»؛ زمانی که بنده گناهی را مرتکب می‌شود در قلبش لکه‌ی سیاهی پدیدار می‌گردد، اگر توبه و استغفار کند و از گناه باز آید،  قلبش صاف می‌گردد و اگر بیشتر به گناهش ادامه دهد، لکه‌های سیاه در قلبش اضافه می‌گردند تا این‌که تمام قلب را فرا می‌گیرند و این همان چیزی است که الله آن را به نام “ران” ذکر نموده است: «کَلَّا بَلْ رَانَ عَلَى قُلُوبِهِمْ مَا کَانُوا یَکْسِبُون»؛ هرگز! اصلاً کردا و تلاش ایشان دل‌هایشان را زنگ زده کرده است (و هم‌چون زنگاری بر قلوبشان نشسته است و روزنه‌های هدایت را به رویشان بسته است).

در حدیث صحیحی آمده است که پیامبر اکرم صلى الله علیه وسلم فرمودند: «إِنَّهُ لَیُغَانُ عَلى قَلْبِی وَإِنِّی لَأَسْتَغْفِرُ اللهَ فِی الیومِ مائة مَرَّة»؛ پرده‌ی نازکی بر روی قلب من طاری می‌شود و من روزانه صد بار استغفار می‌نمایم. “غین” پرده‌ای است که از ابر هم نازکتر است؛ پیامبر صلى الله علیه وسلم خبر دادند که چنان استغفار می‌کند که غین را از قلب بزداید و تبدیل به لکه نگردد؛ چنان‌گه اگر لکه از قلب دور کرده شود، به رین تبدیل نمی‌شود.

حذیفه رضی الله عنه می‌گوید: ایمان به صورت نقطه‌ای سفید در قلب ظاهر می‌گردد و وقتی که شخص ایمانش را بیشتر می‌گرداند، سفیدی قلبش اضافه می‌شود؛ اگر شما قلب مؤمن را بگشایید، آن را سفید و درخشان خواهید یافت و نفاق در قلب به صورت لکه‌ای سیاه آشکار می‌گردد، پس تا شخص بیشتر نفاق ورزد، سیاهی قلبش اضافه خواهد شد، آن وقت اگر قلب منافق را نگاه کنید، آن را سیاه و تاریک خواهید یافت.

پیامبر صلى الله علیه وسلم می‌فرمایند: «إِنَّ النُّورَ إِذَا دَخَلَ القَلْبَ انْشَرَحَ وَانْفَسَحَ، قِیلَ: فَهَلْ لِذٰلِکَ مِنْ عَلَامَةٍ یَا رَسُولَ اللهِ؟ قَالَ: نَعَم، التَّجَافِی عَنْ دَارِ الغُرُورِ والإِنَابَةِ إِلَى دَارِ الخُلُودِ، والإِستِعْدادِ لِلمَوتِ قَبْلَ نُزُولِهِ»؛ زمانی که نور وارد قلب شود، باز و گشاده می‌گردد، گفته شد: یا رسول الله! آیا این علامتی هم دارد؟ فرمودند: آری، دوری گزیدن از خانه‌ی فریبنده (دنیا) و رجوع به خانه‌ی جاودان (آخرت) و آماده شدن برای موت قبل از آمدن آن.

در خطبه‌ای که امام احمد بر رد جهمیه و زنادقه نوشته، آمده است:  حمد و ستایش برای آن ذاتی است که در هر زمانی که انقطاع وحی پیامبران می‌شد، مردانی کامل از اهل علم بودند که گمراهان را به سوی هدایت دعوت می‌دادند و بر آزار و شکنجه‌ی آنان شکیبا و صابر بودند و به وسیله‌ی کتاب الهی مردگان (کفار) را احیاء می‌کردند و به وسیله‌ی نور الهی کوردلان را بصیرت و بینایی می‌بخشیدند؛ پس چه‌قدر از کشتگان ابلیس را زنده کرده و چه اندازه انسان‌های گمراه، سرگشته و حیران بودند که آنان را بر شاهراه هدایت آوردند و چه‌قدر نقش قدم آنان و راهشان برای مردم دنیا خوب بود و اثر و راه مردم دنیا برای آنان بد بود. آن‌ها کتاب الهی را از تحریف افراط‌گرایان و دستبرد اهل باطل و تأویل جاهلان دور نگه می‌داشتند. آن جاهلانی که به بدعت و خرافات دل باخته بودند و لگام فتنه را آزاد گذاشته و در کتاب الهی اختلاف و مخالفت می‌کردند و برای جدایی و دوری از دین متفق بودند و بر الله تعالى و نیز در مورد ذات و کتابش سخنانی بدون علم و دلیل می‌گفتند و کلامشان شبهه‌انگیز بود و با سخنان مشتبه خود مردم نادان را فریب می‌دادند، از شبهات این گمراهان به الله تعالى پناه می‌بریم.

الله تعالى در جاهای متعددی از کلامش هدایت یافتگان و گمراهان و فرمانبرداران و نافرمانان را یک‌جا ذکر نموده است؛ مانند «وَمَا یَسۡتَوِی ٱلۡأَعۡمَىٰ وَٱلۡبَصِیرُ ٭ وَلَا ٱلظُّلُمَٰتُ وَلَا ٱلنُّورُ  ٭ وَلَا ٱلظِّلُّ وَلَا ٱلۡحَرُورُ ٭ وَمَا یَسۡتَوِی ٱلۡأَحۡیَآءُ وَلَا ٱلۡأَمۡوَاتُ»؛ نابینا و بینا یکسان نیست، تاریکی‌ها و نور هم همسان نمی‌باشد، سایه و گرمای سوزان نیز یکی نیست و مردگان و زندگان هم مساوی نمی‌باشند.

در سوره‌ی هود می‌فرماید: «مَثَلُ ٱلۡفَرِیقَیۡنِ کَٱلۡأَعۡمَىٰ وَٱلۡأَصَمِّ وَٱلۡبَصِیرِ وَٱلسَّمِیعِ»؛ حالِ این دو گروه (منافقان و کافران) همانند کور و کر با بینا و شنواست.

هم‌چنین در حق منافقین می‌فرماید: «مَثَلُهُمۡ کَمَثَلِ ٱلَّذِی ٱسۡتَوۡقَدَ نَارٗا»؛ داستان اینان همانند داستان کسی است که آتشی را با کوشش فراوان بیفروزد.

نیز می‌فرماید: «اللهُ وَلِیُّ الَّذِیْنَ آمَنُوْا»؛ الله مددکار کسانی است که ایمان آورده‌اند.

و در سوره‌ی ابراهیم می‌فرماید: «کِتَٰبٌ أَنزَلۡنَٰهُ إِلَیۡکَ لِتُخۡرِجَ ٱلنَّاسَ مِنَ ٱلظُّلُمَٰتِ إِلَى ٱلنُّورِ»؛ این قرآن کتابی است که آن را برای تو فرستاده‌ایم تا اینکه مردمان را به سوی نور بیرون آوری.

در این باره آیات بی‌شماری وجود دارد؛ و این همان نوری است که در دنیا برای مؤمنان به خاطر اعمال و عقیده‌ی نیکو به دست می‌آید و در آخرت ظاهر می‌گردد؛ چنان‌که الله تعالى در سوره‌ی تحریم می‌فرماید: «نُورُهُم بَیۡنَ أَیۡدِیهِمۡ وَبِأَیۡمَٰنِهِم»؛ نور ایشان پیشاپیش و در جانب راستشان در حرکت است.

الله تعالى این‌جا نور را بعد از امر به توبه ذکر نموده است؛ همان‌طور که در سوره‌ی نور آن را بعد از امر به فروگرفتن نگاه و دستور به توبه ذکر فرموده است: «وَتُوبُوٓاْ إِلَى ٱللّٰهِ جَمِیعًا أَیُّهَ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ لَعَلَّکُمۡ تُفۡلِحُونَ»؛ همگی به سوی خدا برگردید تا رستگار شوید.

در جایی دیگر الله تعالى نور را بعد از فرمان به حقوق خانواده و همسران و اموری که متعلق به زنان است، ذکر نموده است. در سوره‌ی حدید می‌فرماید: «یَوۡمَ تَرَى ٱلۡمُؤۡمِنِینَ وَٱلۡمُؤۡمِنَٰتِ یَسۡعَىٰ نُورُهُم بَیۡنَ أَیۡدِیهِمۡ وَبِأَیۡمَٰنِهِم»؛ روزی که مردان و زنان مؤمن را خواهی دید که نور ایشان پیشاپیش آنان و در سمت راستشان در تلألؤ و درخشش است.

اما درباره‌ی منافقین می‌فرماید: «مَأۡوَىٰکُمُ ٱلنَّارُۖ هِیَ مَوۡلَىٰکُمۡۖ وَبِئۡسَ ٱلۡمَصِیرُ»؛ جایگاه شما آتش دوزخ است و آن رفیق شماست و بد جایگاهی است!

الله تعالى چنین خبر داد که همانا منافقان نوری را که در پرتو آن مؤمنین راه می‌روند، از دست می‌دهند و بهره‌مند شدن از نور مؤمنان را طلب می‌کنند؛ اما در میان آنان و مؤمنان پرده و حجابی زده می‌شود؛ هم‌چنان‌که وقتی نور خود را در دنیا از دست دادند، مثالشان مانند کسی شد که آتشی را بیفروزد و آن‌گاه که آتش اطراف او را روشن گرداند، پروردگار آتش آنان را خاموش نماید و ایشان را در انبوهی از تاریکی‌ها رها سازد به گونه‌ای که چشمانشان چیزی نبیند؛ «مَثَلُهُمۡ کَمَثَلِ ٱلَّذِی ٱسۡتَوۡقَدَ نَارٗا فَلَمَّآ أَضَآءَتۡ مَا حَوۡلَهُۥ ذَهَبَ اللّٰهُ بِنُورِهِمۡ وَتَرَکَهُمۡ فِی ظُلُمَٰتٖ لَّا یُبۡصِرُونَ».

نوشته‌ی: حافظ ابن تیمیة (تفسیر سورة النور)

ترجمه: اصغرعلی ملازهی

منبع: سنت آنلاين

لینک ثابت
بازدید : 45
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

گزارش چهارمین مراسم دانش آموختگی فاضلات و حفاظ کلام الله مجید در نصیرآباد ـ سرباز
نویسنده : Admin
5634534سرباز – پایگاه اطلاع رسانی سنت آنلاین

چهاردهمین مراسم دانش آموختگی فاضلات مدرسه رحمانیه نصیرآباد سرباز روز شنبه ۹ آذر ۱۳۹۲ برگزار گردید.

این جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع شد و بعد از نماز مغرب رسمیت یافت. در ابتدا حاج آقا کمالی پور امام جمعه راسک بحث خود را در مورد تقوا آغاز نمود و در ادامه افزود در روز قیامت دادرس و حسابگر خود، خودمان هستیم آیا علمی که توام با تقوا باشد را آماده کرده ایم امروزه علوم خالی از تقوا و تزکیه اند درس می خوانند اما بدون تقوی فتوا می دهند.

بعد از وی، مولانا محمد دهقان، استاد حدیث عین العلوم گشت به ایراد سخنانی چند پرداخت. وی به بیان حدیثی پرداخت که شخصی از پیامبر سوال کرد: یا رسول الله! من دوست دارم که در روز قیامت الله تعالی بر من خشم نگیرند، لطفا مرا راهنمایی بفرمایید. رسول الله صلى الله علیه وسلم فرمودند: بر هیچ کسی خشم نگیر، در این صورت الله تعالی روز قیامت بر تو غضب نمی کند؛ مخلوق الله تعالی از دست تو در امان باشد، تو هم از غضب رب در امان می مانی.

5237452مولانا دهقان افزود: بندگان از نظر اخلاق بر ۳ قسم اند: ۱ـ افرادی که زود خشم می گیرند و زود پشیمان می شوند و اقدامی نمی کنند؛ بر این شخص گناه چندانی نیست. ۲ـ زود خشم می گیرند و  دیر پشیمان می شوند؛ پیامبر صلى الله علیه وسلم فرمودند: این اشخاص از نظر اخلاق دارای بدترین اخلاق هستند. ۳ـ دیر عصبانی می شوند و زود پشیمان می گردند؛ رسول الله صلى الله علیه وسلم فرمودند: این گونه اشخاص از نظر اخلاق دارای بهترین اخلاق می باشند.

وی در ادامه فرمود: سؤال دوم آن شخص این بود که دوست دارم دعاهایم اجابت شود. پیامبر صلى الله علیه وسلم فرمودند: از حرام بپرهیز؛ مستجاب الدعوة قرار می گیری، برای رزق حلال تلاش کن؛ زیرا برای اجابت دعا، رزق حلال شرط است. وقتی روزی از حرام باشد دعا پذیرفته نمی شود.

سپس آقای سگاری، بخشدار منطقه بعد از تقدیر و تشکر و بیان خدمات ارزنده ی علماء و مدارس دینی، مردم را به وحدت دعوت دادند.

بعد از ایشان جناب مولانا عبدالاحد مدیر داخلی مدرسه عزیزیه انزا بیانات خویش مقداری از زحمات و مصائب اصحاب نبی اکرم صلى الله علیه وسلم را یادآور شد و واقعه ی طارق بن زیاد در دیار اندلس هنگامی که کشتی ها را به آتش کشید را متذکر گردید که اصحاب با اتفاق و اتحاد کلمه ی لا اله الا الله را تا کجا رسانیدند؛ اما الان مساجد مسلمانان در دست مسیحیان افتاده اند این از سستی و ضعف مسلمانان است. امروزه جوان مسلمان وقتی ترقی می کنند غربییان به ناله می افتند مسلمانان اگر عزت داشتند، اگر پیشرفت کردند به خاطر اتحاد و وحدت بوده است ولی امروز خون مسلمان ریخته می شود. پیامبر اکرم صلى الله علیه وسلم در صحرای عرفات فرمودند: مال و جان و عزت شما محترم است، همان گونه که این روز و این مکان و این ماه برای شما محترم است. وی در پایان گفت: باید از این حوادث تکان بخوریم، چقدر امروزه تلفات می دهیم هر مسلمانان موظفند که  در بارگاه اله تعالی دعا کنند که الله تعالی اتحاد بیاورد و این مصیبت ها را دور کند.

21204000جناب مولانا محمد عثمان قلندرزهی، مدیر مدرسه مدینة العلوم و امام جمعه مسجد الخلیل خاش سخنران دیگر این مراسم بود که در ابتدای سخنانش فرمود: الله تعالی آخرین پیامبر را فرستاد و برا او آخرین کتاب را نازل فرمود و آن را برای تربیت آخرین امت اختصاص داد. اول عظمت متکلم و دوم عظمت کلام و سوم عظمت موحیٰ الیه و چهارم آنانی که این پیام و این کلام برای آنان می آید را بیان نمود. ابتدا عظمت متکلم بیان می شود: «حم تنزیل من الرحمٰن الرحیم»؛ هر کسی را خواستی بشناسی صفات او را در نظر بگیر، از صفاتش جایگاهش شناخته می شود. متکلم در این جا دو نوع صفت دارد: ۱ـ جلالی (عظمت و قدرت)، ۲ـ صفت جمالی. قهار، جبار، متکبر از صفات جلالی هستند و از صفات جمالی مهربانی  ظاهر می شود. «رحمٰن» از «رحیم» مقدم است؛ رحمن به ذاتی می گویند که نعمت های جلیله ای مانند اسلام و قرآن و… به ما داده است و نعمت های حقیره مانند: مال و دولت و اسباب را هم به ما می دهد. ذاتی که نعمت معنوی به ما می دهد و نعمت مادی همچون آب و غذا و… نیز می دهد. شیخ حسین علی می فرماید: رحمن به ذاتی می گویند که نعمت هایش بالفعل شامل حال است.

وی در ادامه افزود: قرآن به زبان عربی است؛ «کلام الملوک ملوک الکلام»؛ همانگونه که ذات الله بر تمام کائنات برتری دارد، کلام الهی هم برتری و بزرگی دارد. کمال در حفظ قرآن است بیاییم به زبان قرآن و به زبان اهل جنت افتخار کنیم، افتخار ما زمانی است که مردم ما و علمای ما به زبان عربی مسلط شوند. «قرآنا عربیا لقوم یعملون»؛ یعنی برای قومی که اهل زبانند.

مولانا قلندرزهی در سخنان خویش به دعوت قرآن اشاره نمود که: «فاستقیموا إلیه»؛ ای امت راست باشید و انحرافات خود را کنار بگذارید و کجی های اعتقادی خود را ترک کنید، الوهیت را برای غیر خدا ندانید برای آن ذاتی بدانید که صاحب این مقام است.

ایشان نسبت به اخلاقیات نیز گوشزد کرده و فرمود: یکی از اخلاقیات نام نهادن نیکو بر فرزندان است و از گذاشتن نام های بازیکنان، فیلم سازان و … مردم را بر حذر داشت و گفت: نام های فرزندانتان را به نام انبیاء و سلف و صحابه بگذارید نام هایی همچون عبدالله، عبدالرحمن و عبدالرحیم و….

ایشان در ادامه فضایل و مناقب پیامبر صلى الله علیه وسلم را متذکر شد و گفت: رسول الله صلى الله علیه وسلم در صفات عبادی و پیامبری خود از تمام پیامبران بالاتر است؛ پیامبر  در شأن و مقام خود دومی ندارد چون قرآن کریم نصاب درسی ایشان بوده است و این کتاب برای امت بزرگی نازل شده است: «کنتم خیر أمة…»؛ خصوصیت این کتاب این است که انسانیت را به کمال و تمام برساند. واقعیت این است که این کتاب عظیم الشان با نبی عظیم الشان امت بی نظیر و بی بدیلی را به عرصه ی وجود آوردند و همین کار را هم کرد. این ذات کبریاء به وسیله ی نبی عظیم الشان امتی را تربیت کرد و در جهان آورد. الله تعالی در سوره ی توبه اولین و پیشکسوتان امت را بیان می فرمایند: «والسابقون الاولون من المهاجرین والانصار…».

قسمت پایانی سخنان مولانا محمد عثمان معرفی مختصر سابقون اولون بود که مقداری از دلیری و شجاعت آنان را یادآور شد.

آخرین سخنران این مراسم شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید (حفظه الله) بود. وی ضمن تشکر از برگذارکنندگان این محفل در ادامه سخنان خویش گفت: الله تعالی ۳ چیز را برای رستگاری بشر فرستاده است  که اگر بشر این ۳ چیز را در کنار هم قرار دهد، می تواند به الله برسد:

۱ـ قرآن عظیم الشان؛ این همان کتابی است که اگر من و شما به این کتاب عمل کنیم شک نکنیم که به رستگاری می رسیم. قرآن کتابی انسان ساز است و انسان خاکی را به پرواز در می آورد و به جنت الفردوس می رساند، کتابی است که گمراهان را هدایت و بت پرستان را یکتا پرست قرار می دهد، این سرمایه بزرگی است ولی افسوس که این کتاب امروز در مساجد خاک خورده و تلاوت نمی شود این کتاب شاکی است نه تنها از عموم مردم بلکه علاوه از آن از علماء و صلحاء و… شکایت دارد قرآن چنان نیروی جاذبه ای دارد که فرشتگان را جذب می کند فرشتگان برای گوش کردن قرآن چه علاقه ای از خود نشان می دهند. چه برکاتی الله تعالی در این کتاب خود نهاده است!

۲ـ سید المرسلین و امام المتقین که حضرت ابراهیم و تمام انبیاء به وی افتخار می کنند و روز قیامت تمام انبیاء اولو العزم و… زیر پرچم رحمة للعالمین قرار می گیرند این پیامبر یکی از رحمت های بزرگ الله تعالی است: «وما أرسلناک إلا رحمة للعالمین»؛ برای همه رحمت اند، الله تعالی به ایشان  شخصیتی داده است که حضرت جبرئیل در جلوی ایشان دو زانو می نشست و حضرت سعدی می فرماید: بلغ العلی بکماله…؛ چنان شعر کامل و جامعی است که مانند این شعری کامل و جامع در وصف نبی اکرم (ص) سروده نشده است. چهره ی ایشان را الله تعالی بسیار نورانی کرده بودند. الله تعالی به آن حضرت زیبایی ای داده بودند که قابل مقایسه نیست گویا چنان که خواسته بودند آفریده شده بودند رهبر کامل و پیشرفته ای بودند و بی نظیری بودند.

۳ـ سومین نعمت، نعمت عقل است. عزیزان در وجودمان نعمات زیادی وجود دارد اما نعمتی به اندازه ی عقل نیست هیچ نعمتی در مقابل عقل قرار نمی گیرد، اگر چهره ی کسی بدرخشد و تمام مال دنیا به او داده شود، اما عقل نداشته باشد، هیچ سودی ندارد. لذا این سه چیز که با هم باشند، رستگاری انسان تضمینی است؛ چرا که انسان راه سعادت و راه روشن خویش را پیدا می کند.

مولانا عبدالحمید در ادامه با اشاره به مفاسد زیادی که در جامعه وجود دارد، فرمود: ما حساب آخرت را فراموش کرده ایم و روزی می آید که تمام ما در یک صحرای وسیع جهت محاسبه جمع کرده می شویم، روزی که جهنم آورده می شود، روزی که بهشت برای بهشتیان آورده می شود، روزی الله تعالی تمام دنیا را به هم می کوبد و دنیا را برای حساب و کتاب هموار می کند، این کتاب پیغام الله تعالی است که آن را به وسیله ی محمد رسول الله صلى الله علیه وسلم فرستاده است که من و شما باید به آن گوش فرا بدهیم و به آن توجه کنیم. خواهران در نوع لباس با هم مسابقه می دهند؛ این لطمه ی بزرگی است که بر نسل بشر وارد شده است. حقوق زنان در غرب ضایع شده و به نام آزادی از زنان استفاده ابزاری می شود، هر فاسق و فاسد او را می نگرد. زیبنده ی خواهران این است که قرآن را حفظ کنند و در خانه هایشان باشند: «وقرن فی بیوتکن…»؛ بهترین زنان دینی زنانی اند که به فرزندانشان اخلاق اسلامی را می آموزند و احترام همسر خود را نگاه می دارند و بر شوهران است که حقوق همسران خود را رعایت کنند. اسلام همه ی جوانب را در نظر گرفته است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در آخر فرمود: هیچ نعمتی بالاتر از عقیده صحیح نیست و دو چیز را داشته باشید آخرت و دنیا شما آباد می شود: ۱ـ ایمان را تقویت کنید که قابل قبول الله تعالی قرار می گیرد،  ۲ـ عمل صالح انجام دهید و از منکرات و معاصی پرهیز کنید اخلاق شما جزو عمل صالح شماست. وقتی ایمان و عمل صالح باشد، الله تعالی هدایت می کند، وقتی این دو باشند الله تعالی جنت را نصیب می فرماید.

در این مراسم از ۱۳ خواهر فاضله و ۳ حافظ قرآن (یک دختر و دو پسر) تقدیر به عمل آمد.

لینک ثابت
بازدید : 39
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

تاکید مولانا عبدالحمید بر توجه به معضلات داخلی در کنار حل بحران‏های خارجی
نویسنده : Admin
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید با بیان اینکه "توافق هسته ای ژنو از جمله معضلات در سیاست خارجی کشور بود که بحمدالله حل شد" بر لزوم توجه به معضلات داخلی و مطالبات اقوام و مذاهب تاکید نمودند.

مولانا عبدالحمید شامگاه روز یکشنبه 3 آذر 1392 طی سخنانی در جمع هزاران نفری مردم در مسجد جامع شهرستان چابهار، ضمن تبریک توافق هسته ای ایران با گروه 5+1 از این توافق به عنوان "موفقیتی بزرگ برای دولت تدبیر و امید" یاد کردند و خاطرنشان نمودند: امروز همه قدرت‏ها به این توافق رسیدند و اذعان داشتند که انرژی هسته ای حق مسلم ایرانیان است، و این در واقع پیروزی بزرگی برای دولت و ملت بزرگ ایران است.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان نمودند: به اعتقاد من ملت و دولت ایران با دو معضل بزرگ خارجی و یک معضل داخلی مواجه اند؛ یکی از معضلات خارجی که ما با آن مواجه بودیم معضل هسته ای بود که بحمد الله به پایان رسید و حل شد و معضل دوم خارجی، اختلافات و منازعاتی است که در خاورمیانه بوجود آمده است و دشمنان اسلام آن را به صورت جنگ‏های فرقه ای و مذهبی در سوریه، عراق و بحرین قرار داده اند. اکنون مهمترین معضل خارجی، حل منازعات خاورمیانه است که ان شاءالله با تدبیر و دوراندیشی به پایان برسد.
ایشان اظهار داشتند: معضل سوم که مشکل داخلی است، اختلافات جناحی، حزبی و مطالبات اقوام و مذاهب است که با مشارکت افراد معتدل جناح‏‎ها، اقوام و مذاهب برحسب وعده رئیس جمهور محترم، ان شاءالله حل خواهد شد.
مولانا عبدالحمید افزودند: بنده معتقدم تنها راه رسیدن به وفاق ملی، مشارکت دادن همه جناح‏ها و مذاهب در امور اجرایی کشور است، و این امر به استحکام نظام جمهوری اسلامی و امنیت پایدار خواهد انجامید. من این مطالب را در ملاقات اول با رئیس جمهور، خدمت ایشان عرض کردم.
مدیر شورای سیاست‏گذاری مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان در این جلسه از انتصاب آقای مبارکی به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در راستای اعتماد به مردم بومی، از دولت تشکر کرده و ابراز امیدواری نمودند که مشکلات همه مردم در چارچوب قانون حل شوند.
ایشان  ضمن قدردانی از مردم به خاطر وحدت و انسجام در انتخابات، گفتند: ملت ایران از سیاستمداران و کارشناسان دنیا خیلی جلوتر است، چون همه را در انتخابات غافل‏گیر کرد.
مولانا عبدالحمید با تاکید بر اینکه "امنیت مرزهای جمهوری اسلامی، انسجام و وحدت بین فرق اسلامی و ملت ایران  برای ما بسیار حیاتی و مهم است"، خاطرنشان کردند: در سایه امنیت و وحدت می توانیم به خواسته های قانونی خود دست یابیم و استانی آباد داشته باشیم تا سرمایه گذاران اعتماد کنند و به استان ما بیایند.
منبع:سني آنلاين

لینک ثابت
بازدید : 36
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

توافقی که همه را خوشحال کرد
نویسنده : Admin

توافق هسته ای امروز برای همه توافق خوبی بود. بخشی از نگرانی‏های غرب که باعث تحریم کشور و فشارهای اقتصادی بر ایران شده بود برطرف شد و نظارت بر برنامه هسته ای ایران در فضایی آرام تر و کم تنش تر امکان پذیر می شود.

برای کشور ما نیز آنچه وزارت خارجه یک بحران غیرضروری خوانده به پایان خود نزدیک می شود. این توافق می تواند نگرانی کشورهای منطقه را نیز کم کند. در فضای داخل کشور نیز این توافق نوعی آرامش و امید را برای بهبود اوضاع بوجود آورده و حتی قیمت سکه و ارز را کاهش داده است.
از اینها گذشته، دست دادن ظریف با جان کری و در آغوش گرفتن فابیوس با وجود آن‏همه مخالفتش در دور قبلی مذاکرات، حرکت‏های دیپلماتیک خوبی بودند که نشان می دهند حداقل مسئولان فعلی وزارت خارجه با ادبیات دیپلماتیک و سواد سیاسی آشنایی دارند و ادب و نزاکت را در برخوردها و رفتارهایشان رعایت می کنند.
شاید این مساله به این دلیل برایمان جالب باشد که از دولت قبلی به حدی بی نزاکتی و بی سوادی دیده بودیم و آبرو و حیثیتمان را به اندازه ای در دنیا برده بود که حالا یک دست دادن و در آغوش گرفتن مودبانه برایمان این‏قدر خوشحال کننده است که حداقل آبرویمان در ظاهر حفظ شده است.
 این توافق در کل توافق خوبی است و جای تبریک و خوشحالی دارد و دستاورد بزرگی برای حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در یکصدمین روز کاری وی به حساب می آید.
اما آنچه می تواند شیرینی این توافق را بیشتر کند و بر شادی و خوشحالی مردم بیفزاید ایجاد تغییراتی است که آقای روحانی در عرصه سیاست داخلی و بهبود فضای سیاسی کشور وعده آن را داده بودند. در ماههای گذشته افزایش آمار اعدام‏ها، بگیر و ببندهای تازه و برخی برخوردها و رفتارها خاطر مردم را آزرد. و این رفتارها و رویه ها باید اصلاح شوند. کشور همان‏طور که برای عبور از بحرانی بین المللی به چنین توافقی نیاز داشت برای عبور از بحران‏های داخلی نیز به توافقی ملی نیاز دارد. این توافق با تحقق وعده های آقای روحانی در حوزه های مختلف و احقاق حقوق مردم و اجرای درست قانون اساسی به دور از تفاسیر سلیقه ای و آزادی زندانیان سیاسی، مشارکت همه گرایشات فکری و اقوام و مذاهب در اداره کشور بدون تبعیض و اقدامات دیگری که می تواند به وحدت و همبستگی ملی منجر شود، امکان پذیر است.

منبع:سني آنلاين

لینک ثابت
بازدید : 37
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

مولانا عبدالحمید توافق ژنو را تبریک گفت
نویسنده : Admin
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید طی سخنانی در جمع مردم چابهار، توافق هسته ای ایران با گروه 5+1 را تبریک گفتند.

ایشان که شامگاه امروز (شنبه 3 آذر 92) در جمع هزاران نفر از مردم در مسجد جامع شهرستان چابهار سخنرانی می کرد، این توافق را موفقیت بزرگی برای دولت تدبیر و امید توصیف کردند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان، این موفقیت را به دولت و ملت بزرگ ایران تبریک گفتند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید

لینک ثابت
بازدید : 50
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

موافقت لویه جرگه با توافقنامه امنیتی کابل- واشنگتن
نویسنده : Admin
لویه جرگه افغانستان، علیرغم مخالفت‌های فزاینده عمومی، با توافقنامه امنیتی همکاری‌های آمریکا و افغانستان موافقت کرد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، شورای ریش‌سفیدان و بزرگان افغانستان معروف به «لویه جرگه» روز یک‌شنبه (3 آذر) با اکثریت آرا به این توافقنامه امنیتی رأی مثبت داد و طی قطعنامه ‌ای از حامد کرزی خواست تا توافقنامه را تا پایان سال جاری امضا کند.
به موجب این توافقنامه هزاران سرباز آمریکایی بعد از اتمام مهلت تعیین‌شده در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز می‌توانند در این کشور بمانند. این در حالی است که طبق قراردادهای پیشین، نیروهای نظامی آمریکا در سال آینده میلادی باید خاک افغانستان را ترک کنند اما توافقنامه جدید به آمریکا اجازه می‌دهد تا در سال آینده ۱۰ تا ۱۵ هزار تن از نظامیان و مشاوران امنیتی این کشور در افغانستان حضور داشته باشند.
توافقنامه جدید همچنین با تصریح بر این مطلب که "نیروهای متخلف آمریکایی حتی الامکان در دادگاه‌های آمریکا در داخل افغانستان محاکمه شوند" به نوعی بر مصونیت قضایی نظامیان متخلف آمریکایی تاکید دارد.

کابل و برخی از شهرهای مهم افغانستان، هم‌زمان با جلسات لویه جرگه درباره پیمان امنیتی کابل-واشنگتن، صحنه تظاهرات گسترده معترضان و مخالفان این پیمان بود.
افغان‌ها می‌گویند، پیمان امنیتی میان واشنگتن و کابل زمینه را برای حضور درازمدت نظامی امریکا در این کشور فراهم می‌کند.
در حال حاضر بیش از ۴۳ هزار نیروی نظامی امریکا در افغانستان حضور دارند.
منبع: سني آنلاين

لینک ثابت
بازدید : 35
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

اهمیت خواندن نماز در اول وقت
نویسنده : Admin

نماز یکی از فریضه‌های مهم و اصلی اسلام می باشد که به عنوان دومین رکن اسلام قرار گرفته است و پلی ارتباطی بین خدا و بندگانش است. در نماز، بنده دلش را برای راز و نیاز با خدایش باز می‌کند و شروع  به حرف زدن، ستایش کردن و درخواست از خداوند می‌کند و نهایت بندگی‌اش را برای خداوند به منصه‌ی ظهور می‌گذارد. در این بین نماز می‌تواند پل ارتباطی قویتری باشد وتمام ثوابش را در بر داشته باشد، به شرطی که بر طبق قرآن و سنت صحیح و در اول وقت بر‌‌گذار شود. و انجام آن از طرف نماز‌گذار به تأخیر انداخته نشود. 

ما نیز در اینجا به دلیل اهمیت موضوع و عادت کردن مردم به تأخیر انداختن نمازها، اشاره‌ای گذرا و قابل فهم بر این مسئله می‌کنیم تا توانسته باشیم تا حدودی در تبیین بحث خواندن نماز در اول وقت آن، انذار و تبشیری کرده باشیم. خداوند در قرآن می‌فرماید:

 إن الصلاة کانت علی المؤمنین کتابا موقوتا (نساء/۱۰۳).

‹ بی تردید نماز بر مؤمنان فرض و دارای اوقات معلوم و معین است›.

از ابن مسعود  رضی الله عنه روایت است که: پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمود:

( أفضل الأعمال، الصلاة فی اول وقتها )

(ترمذی و حاکم آن را روایت کرده‌اند، و این حدیث صحیح است).

‹ بهترین اعمال، نماز اول وقت است›.

این حدیث بر افضلیت نماز خواندن در اول وقتش دلالت می‌کند، یعنی در تمام وقت نماز، می‌توان آن را خواند. ولی در اول وقت آن بهتر و افضلتر است.

براي خواندن متن كامل به ادامه مطلب مراجعه كنيد


ادامه مطلب
بازدید : 57
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

صفحات وبلاگ
تعداد صفحات : 26

قالب وبلاگ